Garnalenkoningin 2019 – Stephanie Muller

En haar naam is Stephanie Muller. Geboren en getogen in Zoutkamp, 29 jaar én vrijgezel. Stephanie werd onthaald in Zoutkamp door de eerste Garnalenkoningin uit 1959 – Lauke Oldenhuis – Bolt – en waarnemend burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland.

‘Het was de laatste weken best moeilijk en spannend om het beste geheim van Zoutkamp te bewaren’, vertelt ze tijdens haar onthaal. De garnalenkoningin mag altijd maar één persoon in vertrouwen nemen en daarom is en blijft het altijd weer spannend wie zich op Tweede Pinksterdag Garnalenkoningin mag noemen.
De hofdames zijn Emilly Bottema en Shaquira Houwen, het bloemenmeisje is Julia Sophie Jeeninga.
De Garnalenkoningin en haar hofhouding

Troonrede

Garnalenkoningin Stephanie Muller leest de troonrede

Download de volledige Troonrede als PDF

Koninginneblog

Beëdiging Henk Jan Bolding

29 januari 2020|

Op woensdag 29 januari werd Henk Jan Bolding beëdigd als burgemeester van gemeente Het Hogeland. Hier was de Garnalenkoningin ook bij aanwezig.

Nieuwjaarsvisite Gemeente Het Hogeland

07 januari 2020|

Op dinsdag 7 januari is de Garnalenkoningin samen met enkele leden van Stichting Vlaggetjesdag naar de nieuwjaarsvisite van Gemeente het Hogeland geweest. Hier heeft zij ook nog met de Burgemeester gesproken over o.a. de

Opening WinterWelvaart Zoutkamp

14 december 2019|

Zaterdag 14 december heeft de Garnalenkoningin samen met het Bloemenmeisje WinterWelvaart Zoutkamp geopend. Dit heeft ze gedaan door de scheepshoorn te laten klinken. Vervolgens heeft zij een korte openingsrede uitgesproken. Tenslotte heeft zij aan

Koninginneschip

Koninginneschip ZK 92

De ZK 92 van Michiel Broere had dit jaar de eer om ‘Koninginneschip’ te mogen zijn. De schipper en z’n bemanning mochten de nieuwe garnalenkoningin Stephanie Muller met haar hofhouding naar Zoutkamp varen.

Mooiste machinekamer

Tjeerd Dussel bokaal