Op zondagavond 9 juni 2019 staat er een spectaculair programma-onderdeel gepland (dit onderdeel was oorspronkelijk gepland op de zaterdagavond, maar is vanwege de harde wind verplaatst)! Dan vindt op het terrein voor de Gruno-werf een wervelende lasershow plaats! In de show wordt door middel van overweldigende laserbeelden en meeslepende muziek het verhaal van de afsluiting van de Lauwerszee verteld. Op deze manier wordt uiting gegeven aan de emoties die de afsluiting van de Lauwerszee met zich meebracht. Het doel van de bijzondere show is om herinneringen op te roepen aan weleer maar ook om de zintuigen te prikkelen met futuristische laserbeelden en bijpassende muziek. Zo worden de historische gebeurtenissen in verband gebracht met de toekomst van de visserij en haar directe omgeving.

Het is een unieke kans om mee te maken hoe krachtig de combinatie van laserbeelden en prachtige muziek kunnen inwerken op het menselijke gemoed.

Een kort voorproefje van de lasershow, speciaal ontworpen voor Zoutkamp!

De show is speciaal voor Zoutkamp en voor deze avond ontworpen door de firma Sigma Laservision uit Rotterdam. Zij hebben gebruik gemaakt van het beeldmateriaal dat ter beschikking is gesteld is door het Visserijmuseum.

Op de web site van Sigma Laservision kunt u alvast een idee krijgen hoe zo’n lasershow eruit ziet!