Bereikbaarheid

Hieronder vindt u de plattegrond van, en de routebeschrijving naar Zoutkamp.


Grotere kaart weergeven

Zoutkamp is met het openbaar vervoer als volgt te bereiken:

Vanaf Groningen rijden lijn 65 en lijn 165 naar Zoutkamp.

Reist u vanuit of via Groningen, dan is het sneller om in Groningen de trein naar Roodeschool te nemen. Deze vertrekt vanaf het Hoofdstation en stopt ook op het Noorderstation. Stap vervolgens in Winsum (Gr) over en neem daar de bus naar Zoutkamp. Deze reis duurt ongeveer drie kwartier.

Naast de trein vertrekt ook lijn 65 vanaf het Hoofdstation. Deze bus rijdt onder andere langs de Grote markt en Kardinge en vervolgens door Adorp, Sauwerd, Winsum (Gr), Mensingeweer, Eenrum, Wehe den Hoorn, Leens, Ulrum en uiteindelijk Zoutkamp. Deze reis duurt ongeveer vijf kwartier.

Ook lijn 165 vertrekt vanaf het Hoofdstation. Lijn 165 is de sneldienst en slaat een aantal dorpskernen over. Deze reis duurt ongeveer een uur.

Alle bussen rijden door het centrum van Zoutkamp.

Voor actuele bustijden en andere verbindingen raden we u aan om de website 9292ov.nl te raadplegen.

Zoutkamp is per auto als volgt te bereiken:

Vanaf Groningen (ca. 30 km)
Volg de N361 richting Lauwersoog, neem ter hoogte van Vierhuizen afslag Zoutkamp (N388). Na circa 3 km rijdt u Zoutkamp binnen.

Vanaf Leeuwarden (ca. 48 km)
Volg de N355 naar Grijpskerk, vanaf Grijpskerk houdt u Lauwerszijl aan. Volg de borden naar Zoutkamp.

Vanaf Lauwersoog (ca. 15 km)
Volg de N361 richting Groningen, neem ter hoogte van Vierhuizen de afslag Zoutkamp (N388). Na circa 3 km rijdt u Zoutkamp binnen.

Parkeren
Zoutkamp beschikt over ruime parkeergelegenheid. Net buiten het dorp is de ijsbaan en daar kan geparkeerd worden. Vanuit de richting Vierhuizen kan men parkeren op het terrein van Heiploeg. Vanuit de richting Grijpskerk / Munnekezijl kan men parkeren in een weiland langs de Nittersweg. Het is betaald parkeren.

Mensen die in het bezit zijn van een invalidenparkeerkaart kunnen ook doorrijden naar Zoutkamp. Zij kunnen hun auto parkeren binnen de bebouwde kom langs de Hunsingokade. Motoren kunnen op het pleintje aan de Woldringhstraat worden geparkeerd.

Zoutkamp is per boot als volgt te bereiken:

Vanaf Groningen (ca. 30 km)
Volg het Reitdiep (westkant Groningen) en kruis het Van Starkenborghkanaal. Houd bij Aduarderzijl rechts aan. Bij Schaphalsterzijl en Schouwerzijl links aanhouden. Vaar bij Electra door de schutsluizen. De eerstvolgende haven is de binnenhaven van Zoutkamp.

Vanaf Bergum (ca. 30 km)
Omdat de aanmeer mogelijkheden van de Lauwers in Zoutkamp zeer beperkt zijn, raden wij aan om via de stad Groningen te varen, en het Reitdiep te volgen. Zie hiervoor de vaarroute hierboven. Wilt u toch via de Lauwers, volg dan het Van Starkenborghkanaal tot Gerkesklooster/Stroobos. Sla vlak voor Gerkesklooster/Stroobos links af, en direct weer rechtsaf. Volg de Lauwers tot aan Zoutkamp.

Vanaf Lauwersoog (ca. 15 km)
Steek het Lauwersmeer over en volg het Reitdiep tot Zoutkamp.

Via het Hunsingo kanaal
Zoutkamp is ook via het Hunsingokanaal te bereiken vanaf Ulrum, Leens, Baflo en het andere achterland. Knelpunt in dit water is het H.D. Louwes gemaal wat zonder aankondiging gesloten kan worden.

Aanmeren
Zoutkamp beschikt -natuurlijk- over ruime aanmeermogelijkheden. Het bekendst is natuurlijk de binnenhaven en net buitendijks is jachthaven Hunzegat (hunzegat.nl).

Parkeren

Aan de westzijde van Zoutkamp is er parkeergelegenheid in een weiland aan de Nittersweg, welke gelegen is net voor de oprit van camping “De Rousant”. Aan de oostzijde kan geparkeerd worden aan de Panserweg op de ijsbaan. De parkeerplaatsen zijn aangegeven d.m.v. borden. Parkeerkosten zijn  € 3,00 per voertuig. Het parkeren geschiedt o.l.v. verkeersregelaars.

Parkeren invaliden

Houders van een invalidenparkeerkaart kunnen parkeren aan de S.H. Woldringhstraat. Het parkeren geschiedt o.l.v. verkeersregelaars.

Parkeren dorpskom Zoutkamp

I.v.m. de opzet van de kermis is parkeren in de volgende straten vanaf dinsdagavond voor Pinksteren niet mogelijk; Sluisweg, Dorpsplein, Gedeelte Dorpsstraat en een deel van de Churchillweg.

Wegafzettingen

Op maandag tweede Pinksterdag is het niet mogelijk om de doorgaande route door Zoutkamp te volgen. Aan de westzijde van Zoutkamp (komende uit de richting Friesland) is de Nittersweg ter hoogte van camping “De Rousant” afgesloten. Aan de oostzijde van Zoutkamp (komende uit de richting van Vierhuizen) is de Panserweg ter hoogte van de ijsbaan afgesloten. De omleidingsroute gaat via Lauwersoog. Aan de Friese zijde via Dokkumer Nieuwe Zijlen en Anjum. Aan de Groninger zijde via de N361 of via de Strandweg (wordt door borden aangegeven).

TOP