Informatie

Verkeersmaatregelen:

Op woensdag 16 mei wordt begonnen met de opbouw van de kermis. Hiervoor worden de volgende straten afgesloten voor alle verkeer:

  • Sluisweg
  • Dorpsstraat (gedeeltelijk)
  • Dorpsplein
  • Churchillweg (gedeeltelijk)

Na dinsdag 15 mei is het niet toegestaan om op boven genoemde wegen (of delen daarvan) te parkeren.

 

Meevaren met seniorenboot  “De Vlinderbalg”

Untitled             ZHH

Meevaren met “De Vlinderbalg” tijdens het inhalen van de Garnalenkoningin.

Hoogtepunt van Vlaggetjesdag is het binnenhalen van de Garnalenkoningin vanaf het Lauwersmeer. Zoutkampers en bezoekers van Vlaggetjesdag kunnen dit evenement meemaken door gratis mee te varen op een garnalenkotter. Helaas is dit meevaren op een kotter niet voor iedereen weggelegd, zoals voor ouderen en mindervaliden. Om hen toch mee te laten genieten van de intocht heeft Stichting Vlaggetjesdag Zoutkamp rondvaartboot “De Vlinderbalg” ingehuurd. (Oud) Inwoners van Zoutkamp die 65 jaar of ouder zijn en mindervaliden uit Zoutkamp kunnen gratis meevaren.  Tijdens de vaart wordt de opvarenden een kopje koffie en wat lekkers aangeboden. Verder is er aan boord een bar waar tegen betaling een hapje en drankje kan worden genuttigd. Mensen die niet onder de doelgroep vallen en niet in aanmerking komen voor een gratis kaart kunnen ook meevaren. Zij moeten bij het aan boord gaan een kaart bestellen voor €15,00.

De opstapkaarten kunt u bestellen door een mail te sturen naar info@pinksteren-zoutkamp.nl. Bij de bestelling graag naam, adres en telefoonnummer opgeven. U kunt de kaarten ook telefonisch bestellen bij Pieter Hoekstra, telefoonnummer 06 – 523 98 677. Mocht u mee willen varen, bestel uw kaarten vroegtijdig want het aantal plaatsen is beperkt. Heeft u nog vragen over het meevaren op “De Vlinderbalg, dan kunt u bovenstaand telefoonnummer bellen.

Opstapplek is bij de Palingrokerij van G.Postma aan de Reitdiepskade in Zoutkamp. Degene die mee willen varen moeten op Pinkstermaandag 21 mei om 13:00 uur aanwezig zijn bij “De Vlinderbalg”. U moet wel in het bezit zijn van een opstapkaart. De afvaart is om 13:30 uur.

Vriendelijke groet,
Pieter Hoekstra
Secretaris Stichting Vlaggetjesdag Zoutkamp

TOP