Optredens Shantykoren met onder andere het Abel Tasmankoor

Op maandag zingen het Abel Tasmankoor en het Smartlappenkoor Zoutkamp in de binnenhaven.

Het Abel Tasman Koor heeft als thuishaven het dorp Sebaldeburen dat deel uitmaakt van de gemeente Westerkwartier. Het ligt in het westelijk deel van de provincie Groningen. Het gebiedsdeel waar het in ligt draagt ook de naam Westerkwartier.

Eén van de beroemde VOC zeevaarders van ons land, Abel Jansz. Tasman, werd in 1603 in Lutjegast geboren. Dat ligt op een steenworp afstand van ons dorp.

Abel Tasmankoor

Het Abel Tasmankoor: het koor dat zingt en swingt en met Vrouwen aan Boord er al 20 jaar uit springt

Bij de oprichting in 1998 stond er ook een dame op de loopplank, zij wilde graag meezingen. We hebben vrouwen aan boord genomen en de naam van ons koor werd daarom “Shantykoor Vrouw aan Boord”. Totdat in 2003 het 400e geboortejaar van Abel Tasman groots werd herdacht en gevierd in de voormalige gemeente Grootegast. In verzoek van deze gemeente hebben wij het Abel Tasman Festival mee georganiseerd en ons koor omgedoopt tot Abel Tasman Koor.

Na 17 jaren als gelegenheidskoor te hebben bestaan, is op 6 februari 2018 de vereniging Smartlappenkoor Zoutkamp opgericht. Het koor bestaat uit een groep enthousiaste mensen die van zingen houden.

We zingen hoofdzakelijk smartlappen, maar ook shanty’s  e.d. Het koor staat onder de muzikale leiding van Pieter Kuik, en wordt op accordeon begeleid door Jacob van der Molen en op Cajon door Eelke Kuipers.

Het smartlappenkoor Zoutkamp

Het smartlappenkoor Zoutkamp

 

 


Datum en tijd
10-06-2019 om 11:10 - 15:00 uur.

Locatie
Binnenhaven

TOP