Bereikbaarheid

Hieronder vindt u de plattegrond van, en de routebeschrijving naar Zoutkamp.


Grotere kaart weergeven

Zoutkamp is met het openbaar vervoer als volgt te bereiken:

Vanaf Groningen rijden lijn 65 en lijn 165 naar Zoutkamp.

Reist u vanuit of via Groningen, dan is het sneller om in Groningen de trein naar Roodeschool te nemen. Deze vertrekt vanaf het Hoofdstation en stopt ook op het Noorderstation. Stap vervolgens in Winsum (Gr) over en neem daar de bus naar Zoutkamp. Deze reis duurt ongeveer drie kwartier.

Naast de trein vertrekt ook lijn 65 vanaf het Hoofdstation. Deze bus rijdt onder andere langs de Grote markt en Kardinge en vervolgens door Adorp, Sauwerd, Winsum (Gr), Mensingeweer, Eenrum, Wehe den Hoorn, Leens, Ulrum en uiteindelijk Zoutkamp. Deze reis duurt ongeveer vijf kwartier.

Ook lijn 165 vertrekt vanaf het Hoofdstation. Lijn 165 is de sneldienst en slaat een aantal dorpskernen over. Deze reis duurt ongeveer een uur.

Voor actuele bustijden en andere verbindingen raden we u aan om de website 9292ov.nl te raadplegen.

Zoutkamp is per auto als volgt te bereiken:

Vanaf Groningen (ca. 30 km)
Volg de N361 richting Lauwersoog, neem ter hoogte van Vierhuizen afslag Zoutkamp (N388). Na circa 3 km rijdt u Zoutkamp binnen.

Vanaf Leeuwarden (ca. 48 km)
Volg de N355 naar Grijpskerk, vanaf Grijpskerk houdt u Lauwerszijl aan. Volg de borden naar Zoutkamp.

Vanaf Lauwersoog (ca. 15 km)
Volg de N361 richting Groningen, neem ter hoogte van Vierhuizen de afslag Zoutkamp (N388). Na circa 3 km rijdt u Zoutkamp binnen.

Zoutkamp is per boot als volgt te bereiken:

Vanaf Groningen (ca. 30 km)
Volg het Reitdiep (westkant Groningen) en kruis het Van Starkenborghkanaal. Houd bij Aduarderzijl rechts aan. Bij Schaphalsterzijl en Schouwerzijl links aanhouden. Vaar bij Electra door de schutsluizen. De eerstvolgende haven is de binnenhaven van Zoutkamp.

Vanaf Bergum (ca. 30 km)
Omdat de aanmeer mogelijkheden van de Lauwers in Zoutkamp zeer beperkt zijn, raden wij aan om via de stad Groningen te varen, en het Reitdiep te volgen. Zie hiervoor de vaarroute hierboven. Wilt u toch via de Lauwers, volg dan het Van Starkenborghkanaal tot Gerkesklooster/Stroobos. Sla vlak voor Gerkesklooster/Stroobos links af, en direct weer rechtsaf. Volg de Lauwers tot aan Zoutkamp.

Vanaf Lauwersoog (ca. 15 km)
Steek het Lauwersmeer over en volg het Reitdiep tot Zoutkamp.

Via het Hunsingo kanaal
Zoutkamp is ook via het Hunsingokanaal te bereiken vanaf Ulrum, Leens, Baflo en het andere achterland. Knelpunt in dit water is het H.D. Louwes gemaal wat zonder aankondiging gesloten kan worden.

Aanmeren
Zoutkamp beschikt -natuurlijk- over ruime aanmeermogelijkheden. Het bekendst is natuurlijk de binnenhaven en net buitendijks is jachthaven Hunzegat (hunzegat.nl).

Parkeren

Tijdens Vlaggetjesdag (maandag 29 mei) worden aan de noordoostzijde van Zoutkamp twee parkeerplaatsen ingericht. (IJsbaan en terrein Heiploeg aan de Panserweg). De parkeerterreinen worden aangegeven door borden. Het parkeren wordt begeleid door verkeersregelaars. Om het geheel goed te laten verlopen wordt u verzocht de aanwijzingen van hen op te volgen. Het parkeren geschiedt op eigen risico en kost € 4,00 per voertuig.

Er mag niet geparkeerd worden aan de Nittersweg en Panserweg. Deze wegen maken deel uit van de calamiteitenroute en moeten gedurende het evenement vrij blijven voor voertuigen van de dienstverleners ten tijde van calamiteiten. Tegen parkeren op genoemde wegen zal worden gehandhaafd.

Parkeren invaliden
Houders van invalidenparkeerkaart kunnen op vertoon van deze kaart parkeren nabij jachtwerf Gruno aan de Reitdiepskade in Zoutkamp.

Parkeren dorpskom Zoutkamp
In verband met het opbouwen van de kermis is parkeren in de volgende straten vanaf dinsdagavond voor Pinksteren niet mogelijk: Sluisweg, Dorpsplein, Dorpsstraat (gedeeltelijk) en de Churchillweg (gedeeltelijk).

TOP